Локация на културно-историческо наследство - Девин

1 улица Освобождение, 4800 Девин, Смолян, България
Географска ширина (г.ш.): 41.738358 | Географска дължина (г.д.): 24.406372

Профил на НОСИТЕЛЯ на ценността - „ИСМЕНА“

ул. Освобождение 1, 4800 Девин, област Смолян

В настоящето няма град в България и на Балканския полуостров с толкова много и лековити минерални извори. Същевременно микроклиматът му е от най-здравословните - скалистите и зелени възвишения предпазват града от студените и силни северозападни ветрове; голям брой слънчеви дни; изключително меки зими, прохладни лета и никакви промишлени замърсители.

Близостта на хубавите иглолистни гори, богатите на балканска пъстърва реки, наличието на диви кози (рядкост за Родопите) и не на последно място - гостоприемството на местните планинци дооформят цялостната представа за Девин.

В град Девин - перлата на Родопа планина, има едно място, което те привлича с красивото име Исмена. СПА Хотел „ИСМЕНА“, лятната тераса с красива гледка към водопада и планината, спа център с минерална вода, терапии с билки и плодове, пешеходни турове с планински водачи; екскурзии до ждрела и пещери (Дяволско гърло, Ягодинска пещера и други природни феномени), защитени местности, ендемични и животински съобщества, сафарита, риболов, приключенски и анимационни програми, както и изключително вкусната местна кухня, приготвена от прецизни майстори-готвачи потапят посетителите в духа на Родопите.

Профил на ЦЕННОСТТА - Родопска кулинария

Когато човек чуе името Девин, в съзнанието му възникват минерални извори с чудодейни свойства и приказна природа. Китното градче, разположено в сърцето на мистичната Родопи планина, отдавна е спечелило славата си на спа център с релаксиращи и възстановителни процедури за опорно-двигателния апарат и сърдечно-съдовата система.

Напоследък обаче предприемчивите местни хора имат амбицията да разширят популярността на родния си край и да привлекат повече туристи.

Красивата природа, богото културно-историческо наследство са притегателен център за посетители от България и чужбина.

Любителите на хубавата храна могат да опитат приготвените по автентична рецепта родопски клин, боб чорба по смилянски, хлебчета от лимец, коприва с ориз, чеверме с мед, качамак, скрипалец с ориз, голеник, марудник, родопски локум, овнешко с болгур, вкусните родопски мекици. А любителите кулинари могат да се научат да приготвят родопските специалитети и сами.

Чрез сайт, страници в социални мрежи и видеа е представен хотел „Исмена“ в Интернет. Рецепти на родопски специалитети са публикувани в сайта на хотела. Има силно присъствие в интернет.

  • Исмена / Ismena - Devin / Девин - SPA магията на България

  • SPA Ismena / СПА Исмена

  • Девин / Devin - Исмена, SPA ISMENA

  • Ismena SPA & Wellness, Девин - видео от небето

Контактна информация:

Адрес: ул. Освобождение 1, 4800 Девин, област Смолян

Уеб сайт: https://ismena.bg/

Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Фейсбук: Ismena

Телефон: 0884707970

heritage_app_logo_64x64.jpg

Инсталирайте мобилното приложение за Android Heritage library на Вашето смарт устройство (телефон, таблет и др.).